בעקבות השביעי באוקטובר והמלחמה, ניסיתי להבין את דרכו של עולם, איך תוך כדי שאנחנו רוקדים בחג שהוא נקודת השיא של החגים. פורצת המלחמה, עם חטופים והרוגים, וכך מתוך תחושת הבלבול והקושי, שחוויתי וחווינו כעם, פגשתי ולמדתי יותר לעומק את מגילת קהלת, אשר נכתבה על ידי שלמה המלך. לפי מנהג תימן ואשכנז נהוג לקרוא אותה בשבת חול המועד סוכות ובשנים מסוימות היא נקראת בשמחת תורה. 

שלמה המלך מתאר בה תחושות דומות- תחושות של בלבול, וניסיון להבין איך רגע שמח ורגע עצוב, רגע אדם חי, ורגע הוא הולך לעולמו. מתוך החיפוש שלמה המלך מוצא את התובנה ואת הדרך הנכונה שעוזרת להבין את מהות סדר העולם: "סוף דבר הכל נשמע את האלוהים ירא ואת מצוותיו שמור כי זה כל האדם"- שלמה המלך בעצם מסביר לנו שכאשר אדם מחובר להקב"ה ופועל לפי תורתו- 'ספר החינוך' , האדם מבין שכלום לא קורה סתם אין מקרה הכל מכוון ומדויק ולכל אדם יש מטרה וייעוד. ידיעה זו מוסיפה תחושה של משמעות ומטרה לכל רגע בחיים.

השתמשתי בעבודתי בטיפוגרפיה ממוחשבת שתיתן מקום לפסוקים של מגילת קהלת וביחד עם זאת שתיתן למגילה נופך עכשווי. העבודה מוצגת על לוחות שקופים שיבטאו את תחושת אי הסדר שחוויתי ויחד עם זאת את את הידיעה שהכל מסודר ולכל אדם בפרט ולעמ"י ככלל יש שליחות וייעוד. כשמתבוננים במיצג מרחוק, יש תחושה שהפסוקים באי סדר וחוסר הרמוניה, אך כשמתקרבים מוצאים שיש סדר, ולכל לוח יש יעוד, מטרה ועיצוב משלו